8 Kasım 2009 Pazar

HAVUÇ


Anaokulunda öğrencilerle sebzeleri ve yararlarını tanıyoruz. Onların en iyi tanıma yöntemi, deneme. Önce ellerine alacaklar, dokunacaklar, tadına varacaklar, koklayacaklar yani tüm duyu organlarını kullanacaklar. Havucu kestiğimizde, içinde ki yuvarlakların göze benzediklerini görüyorlar ve benzeştirme yoluyla evet bu göze iyi geliri öğreniyorlar. Sıra tadına bakmaya geliyor, havucu kesmek kolay iş değil.
Heyyy!!! Havuçlar buraya gelin doğrayacağım sizi:)
Tabakta iyice bir mücadeleye giriyorlar havuçla, neyse başarıyla kestikleri havuçların tatlarına bakmayı da ihmal etmiyorlar. Sonra bu havuçları kavanozlara koyuyoruz, üzerine tuz, su ve sirkeyle onları beraberce turşuya dönüştürüyoruz.
Heyy!!! Bakın bakın, havuç ellerimden büyük benim:)
Küçükler oldukça memnun hayatlarından.- Eee kolay mı? Havucu tanıdılar, hem de tüm duyu organlarıyla.